Мандарин

мандарин Мандарин (Citrus reticulata), англ. mandarin, tangerinе. Плід родини Рутових, роду Цитрус. Батьківщиною мандаринів вважають північно-східну частину Індії або південний захід Китаю, в Європу ці фрукти потрапили відносно недавно.
Мандарини – це назва що об’єднує величезне число сортів, що з’явилися в результаті мутацій або селекційного відбору.
Прийнято виділяти чотири види мандаринів: сатсума, мандарин італійський, мандарин благородний, мандарин звичайний (клементини).
Зрілі плоди мандарина містять мінеральні солі, ефірно (мандаринове) масло, вітаміни групи В, провітамін А і вітамін Р, аскорбінову кислоту, і багато інших корисних речовин.


Сорти мандарина

мандарины2МАНДАРИНИ –  це назва об’єднує величезне число сортів, що з’явилися в результаті мутацій або селекційного відбору.
мандарины нова2НОВА – гібрид одного з сортів танжело і клементіна. В Іспанії цей різновид називають Клеменвілла.