Абрикос

абрикосБатьківщиною абрикоса вважається Китай, де він зустрічається в дикому вигляді. Однак у Європі він став відомим з Вірменії (звідси ботанічна назва латиною: лат. Armeniacus – вірменський). Згодом абрикос потрапив в Рим, про що згадує у своїх працях давньоримський вчений і письменник Пліній Старший.
За корисними властивостями абрикоси значно випереджають багато інших фруктів. У них міститься мало кислот і багато мінеральних і балансних речовин, дуже велика кількість каротину, калію, вітаміну В5 і фолієвої кислоти. Крім того, всі ці речовини відмінно збалансовані. Є в них і цілий набір зольних елементів – натрій, кальцій, магній, залізо, фосфор, сірка, кремній. У садових абрикосах міститься до 28% цукру, в сушених – до 85%.


 Сорты абрикоса

абрикос полонез
ПОЛОНЕЗ – старий французький сорт.Ароматні плоди з кислуватою м’якоттю, яка швидко стає м’якою. 
абрикос бебекоБЕБЕКО – розповсюджений сорт в Греції, середньостиглий з яскравими помаранчево-жовтими плодами.